Sluiten
Menu

Zin om muziek te maken? Bekijk ons nieuwe aanbod korte cursussen (start 29 januari)

Vanaf week 5 (29 januari 2024) starten er voor de 3e keer dit schooljaar nieuwe korte cursussen bij Opus 3. Een mooie manier om je talent te ontdekken. De cursussen bestaan uit 9 groepslessen en gaan door bij voldoende deelname (3 deelnemers). Dit is inclusief instrument (indien voorradig). De lessen worden gegeven in het hoofdgebouw van Opus 3, Parklaan 3, Dokkum

Vanaf 29 januari 2024 de volgende cursussen:
Leer akkoorden spelen op een piano en/of keyboard), zodat je liedjes/popnummers kunt begeleiden. Leeftijd: 8-12 jaar op maandag 18.30 uur in lokaal 5 van Opus 3. Docent Jelmer Dijkstra.

  • Leer akkoorden spelen op gitaar, zodat je liedjes/ popnummers kunt begeleiden. Leeftijd: 8-12 jaar op maandag 19.00 uur in lokaal 5 van Opus 3. Docent Jelmer Dijkstra.
  • Leer akkoorden spelen op de ukelele, zodat je liedjes/ popnummers kunt begeleiden. Leeftijd: 8-12 jaar op vrijdag 15.00 uur in de Vijverzaal. Docent Jelmer Dijkstra.
  • Leer de grondbeginselen van de accordeon. Leeftijd: 7-12 jaar op woensdag 16.00 in lokaal 3 van Opus 3. Docente: Boukje Bonnema.
  • Leer samen met leeftijdsgenoten spelen in een band. Leeftijd 8-12 jaar op dinsdag 17.15 uur in de popbunker van Opus 3. Leeftijd 12-15 jaar op woensdag 16.00 uur in de popbunker. Docent: Patrick Schaafstal.

Wil je beter leren notenlezen, dan is de cursus leesvaardigheid notenschrift iets voor jou. Leeftijd: vanaf 12 jaar op dinsdag 19.00 uur in lokaal 5. Docente: Monique van de Ven.

Houd je van zingen en zou je graag met anderen meerstemmig willen zingen? Geef je dan nu op voor de korte cursus Close Harmony zingen. Tijdens de cursus ga je meerstemmige nummers instuderen en werk je aan dynamiek, intonatie en blending (stemmen met elkaar laten versmelten). Zangervaring mag, maar is niet vereist. Voor volwassenen op dinsdag 20.30 uur in de Vijverzaal van Opus 3. Docent: Ben Brunt.

Heb je altijd al in een klein ensemble willen spelen? Meld je dan aan voor de cursus Kamermuziek. Deze cursus is speciaal voor volwassenen die al een instrument bespelen. Het niveau maakt niet uit. Met degenen die zich op hebben gegeven voor de cursus vorm je kleine ensembles. Er wordt een passende compositie uitgezocht en ingestudeerd. De ene week repeteer je zelf met het ensemble en de andere week krijg je coaching met het ensemble door de docent. Je komt in totaal 9 keer bij elkaar. Tijd in overleg. Docente: Jacqueline Brunt-Ebbers.

Meld je hier aan