Sluiten
Menu

Saxofoon

De saxofoon is een koperen blaasinstrument met een S-vormige buis, voorzien van kleppen. De saxofoon is geen koperblazer, vanwege het geluid van het rietje wordt de saxofoon namelijk tot de houtblazers gerekend. De saxofoon kan worden gebruikt in blaas-, harmonie- en fanfareorkesten maar wordt ook veel gebruikt in bigbands, jazz- en popmuziek. De meest voorkomende soorten saxofoons zijn de sopraan, alt, tenor en baritonsaxofoon maar daarnaast zijn er ook nog ander vormige en/of ander stemmige saxofoons zoals de sopranino, bassaxofoon en de contrabassaxofoon.

 

Hafabra-les

Liefhebbers van harmonie-, fanfare- of brassbandmuziek kunnen lessen volgen namens de plaatselijke muziekvereniging. De vereniging zorgt voor het instrument. Bij deze lessen beginnen de leerlingen in groepjes.

Tot en met het B-examen zijn de lessen in het algemeen 15 minuten per leerling. Daarna wordt de lestijd uitgebreid tot 20 minuten per leerling. Het laatste jaar voor het D-examen ontvangen de leerlingen 30 minuten les per week.

Aan Opus 3 wordt namens de korpsen op de volgende instrumenten lesgegeven: dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, alle koperblaasinstrumenten, slagwerk.

Tarieven lesgelden – Opus3

Je wilt een proefles?

Vraag je GRATIS proefles aan door op de onderstaande knop te klikken.

Vraag hier je proefles aan


Docent:

Gerard Viet