Sluiten
Menu

Koper

Onder koperblaasinstrumenten vallen o.a. de volgende instrumenten: trompet, cornet, bugel, waldhoorn, bariton, euphonium, trombone en bastuba. De voor de toonvorming noodzakelijke trillingen ontstaan hier steeds door middel van de lippen van de speler. De instrumenten zijn o.a. te vinden in de harmonie en fanfareorkesten, in de brassband, in het symfonieorkest, in bigbands, dansorkesten, jazzbands etc. Een koperblazer vindt altijd wel ergens een plaats om samen te musiceren.

Hafabra-les

Liefhebbers van harmonie-, fanfare- of brassbandmuziek kunnen lessen volgen namens de plaatselijke muziekvereniging. De vereniging zorgt voor het instrument. Bij deze lessen beginnen de leerlingen in groepjes.

Tot en met het B-examen zijn de lessen in het algemeen 15 minuten per leerling. Daarna wordt de lestijd uitgebreid tot 20 minuten per leerling. Het laatste jaar voor het D-examen ontvangen de leerlingen 30 minuten les per week.

Aan Opus 3 wordt namens de korpsen op de volgende instrumenten lesgegeven: dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, alle koperblaasinstrumenten, slagwerk.

Tarieven lesgelden – Opus3

 

Je wilt een proefles?

Vraag je GRATIS proefles aan door op de onderstaande knop te klikken.

Vraag hier je proefles aan


Docenten:

Piet van der Heide
Theun van Leijen

Extra informatie:

  • Duoles 30 minuten per week
  • Proeflessen (4 x 15 minuten)