Sluiten
Menu

Klarinet

In vergelijking met de meeste andere blaasinstrumenten is de klarinet niet zo oud. Het instrument bestaat pas zo’n 200 jaar. De zachte, warme toon van de klarinet heeft al vele componisten geïnspireerd tot het schrijven van mooie muziekstukken. De klarinet heeft zowel gaten als kleppen. De toon ontstaat, doordat er een speciaal rietje in de klarinet zit, dat gaat trillen. Met de klarinet kun je klassiek, jazz, dixieland, moderne muziek en popmuziek spelen.

Hafabra-les

Liefhebbers van harmonie-, fanfare- of brassbandmuziek kunnen lessen volgen namens de plaatselijke muziekvereniging. De vereniging zorgt voor het instrument. Bij deze lessen beginnen de leerlingen in groepjes.

Tot en met het B-examen zijn de lessen in het algemeen 15 minuten per leerling. Daarna wordt de lestijd uitgebreid tot 20 minuten per leerling. Het laatste jaar voor het D-examen ontvangen de leerlingen 30 minuten les per week.

Aan Opus 3 wordt namens de korpsen op de volgende instrumenten lesgegeven: dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, alle koperblaasinstrumenten, slagwerk.

Tarieven lesgelden – Opus3

 

 

Je wilt een proefles?

Vraag je GRATIS proefles aan door op de onderstaande knop te klikken.

Vraag hier je proefles aan


Docent:

Gerard Viet