Sluiten
Menu

Dwarsfluit

Als je je aanmeldt voor dwarsfluitles, begin je meestal in een groepje van twee tot vier leerlingen. Twee leerlingen krijgen een half uur les (15 minuten tarief per leerling) ; vier leerlingen krijgen een uur les (15 minuten tarief per leerling)

Juniordwarsfluit

Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met dwarsfluitles. De jongste leerlingen beginnen op een juniordwarsfluit. Dit is een dwarsfluit met een gebogen kopstuk. Deze juniordwarsfluiten zijn te huur bij Opus 3. Wanneer de armen van de leerlingen lang genoeg zijn kunnen ze verder op een gewone dwarsfluit. Informatie over de aanschaf van een dwarsfluit is verkrijgbaar bij de dwarsfluitdocenten.

Dwarsfluitles voor kinderen van 6 en 7 jaar

Voor kinderen van 6 en 7 jaar is er een speciale cursus van 10 groepslessen. Omdat een gewone dwarsfluit voor kinderen van deze leeftijd nog te groot en te zwaar is maken we gebruik van de dinodwarsfluit.

Deze dwarsfluit is speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Door het geringe gewicht en de geringe lengte van de dinofluit wordt de houding op natuurlijke wijze aangeleerd. Ook is de dino aangepast aan de kracht en longcapaciteit van jonge kinderen. De ervaring leert dat kinderen die beginnen op de dino na enige tijd moeiteloos overstappen op de gewone dwarsfluit (al dan niet met een gebogen kopstuk) en daar met meer gemak en ontspanning op kunnen spelen. Op speelse wijze leren de kinderen dwarsfluit spelen. Naar aanleiding van het verhaal van Dino en Kangoeroe gaan we samen muziek maken; we leren improviseren en maken een begin met het aanleren van het notenschrift.

Deze cursus kost €37,20 inclusief gebruik van de dinodwarsfluit.

Samenspel

Er zijn veel mogelijkheden om samen te spelen op de dwarsfluit. Er zijn momenteel 3 dwarsfluitensembles. In deze ensembles wordt, naast de gewone dwarsfluit gebruik gemaakt van de piccolo, de alt- , de bas- en de contrabasdwarsfluit.

Fluitekruid

Leerlingen die een jaar dwarsfluitles gehad hebben kunnen meespelen in dwarsfluitensemble “Fluitekruid” Hier leren ze samenspelen en natuurlijk treedt deze groep regelmatig op. “Fluitekruid” repeteert elke week op donderdag 0m 18.30 uur in de Vijverzaal.

Flautas únicas

Dit zijn de gevorderde leerlingen uit Fluitekruid. Hier wordt samengespeeld in een kleinere bezetting. Natuurlijk treedt ook deze groep regelmatig op. Flautas únicas repeteert op donderdag om 19.15 uur.

Twizzlez

Dit ensemble bestaat uit vergevorderde dwarsfluitisten. Ze treden regelmatig op binnen en buiten de muziekschool. Het repertoire varieert van Klassiek tot film- en musicalmuziek; van oude tot hedendaagse muziek. Ze hebben meegewerkt aan verschillende projecten, zoals een uitvoering van de Lion King met Popkoor Opus 3; een kerstoratorium met een koor uit Reisum en een optreden op City-proms 2014. De Twizzlez repeteren op woensdag om 19.45 uur.

Docent:

Jacqueline Brunt