Sluiten
Menu

Dwarsfluit

Als je je aanmeldt voor dwarsfluitles, begin je meestal in een groepje van twee tot vier leerlingen. Twee leerlingen krijgen een half uur les (15 minuten tarief per leerling) ; vier leerlingen krijgen een uur les (15 minuten tarief per leerling)

Juniordwarsfluit

Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met dwarsfluitles. De jongste leerlingen beginnen op een juniordwarsfluit. Dit is een dwarsfluit met een gebogen kopstuk. Deze juniordwarsfluiten zijn te huur bij Opus 3. Wanneer de armen van de leerlingen lang genoeg zijn kunnen ze verder op een gewone dwarsfluit. Informatie over de aanschaf van een dwarsfluit is verkrijgbaar bij de dwarsfluitdocenten.

Samenspel

Er zijn veel mogelijkheden om samen te spelen op de dwarsfluit. Er zijn momenteel 3 dwarsfluitensembles. In deze ensembles wordt, naast de gewone dwarsfluit gebruik gemaakt van de piccolo, de alt- , de bas- en de contrabasdwarsfluit.

Hafabra-les

Liefhebbers van harmonie-, fanfare- of brassbandmuziek kunnen lessen volgen namens de plaatselijke muziekvereniging. De vereniging zorgt voor het instrument. Bij deze lessen beginnen de leerlingen in groepjes.

Tot en met het B-examen zijn de lessen in het algemeen 15 minuten per leerling. Daarna wordt de lestijd uitgebreid tot 20 minuten per leerling. Het laatste jaar voor het D-examen ontvangen de leerlingen 30 minuten les per week.

Aan Opus 3 wordt namens de korpsen op de volgende instrumenten lesgegeven: dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, alle koperblaasinstrumenten, slagwerk.

Tarieven lesgelden – Opus3

 

Je wilt een proefles?

Vraag je GRATIS proefles aan door op de onderstaande knop te klikken.

Vraag hier je proefles aan


Docent:

Jacqueline Brunt